UPS aan de slag met 3D-printers

Redactie
24 september 2015
2 min

Het Amerikaanse vervoersbedrijf UPS gaat zelf producten printen. Dat is een opvallende stap, aangezien 3D-printen in principe betekent dat er minder vervoerd hoeft te worden. En er dus minder werk zou zijn voor UPS.

Bedreiging of meerwaarde? 
Toch installeerde UPS in haar vestiging in Louisville onlangs 100 industriële 3D-printers, zo schrijft Paazl. Hiermee gaat het producten printen voor particuliere en zakelijke gebruikers. UPS geeft zelf aan ook nog niet te weten of 3D-printen een bedreiging of een toevoeging is. “Het daagt UPS als logistiek bedrijf uit, maar we kunnen het ook omarmen.” En omarmen, dat doet het bedrijf. Vorige jaar kondigde UPS al aan dat gebruikers bij de UPS Store terecht konden om  prototypes van een bepaald product te printen. UPS stelde wel wel een lange lijst met verboden producten op, om bijvoorbeeld te voorkomen dat klanten wapens willen printen. 

Lees ook: Amazon wil 3D-printen bij voordeur consument

Belangrijk bij productie 3D-printers 
UPS denkt dat 3D-printers in de toekomst een grote rol gaan spelen in de productie van bedrijven. De printer zou vooral van pas komen bij het fabriceren van prototypes. Dankzij de printer zouden deze prototypes snel getest en verbeterd kunnen worden. UPS ondervond dat als geen ander. Een vloerbeugel die werd gebruikt voor het inladen van haar Airbus A300 vliegtuigen, was op een aantal plekken verouderd. Met de 3D-printer werd binnen een paar uur een nieuwe beugel, die direct getest kon worden. 

3D-printen bij andere vervoerders 
Volgens Paazl is UPS niet de enige vervoerde die 3D-printen aftast. TNT Express test in Duitsland een aantal machines. Ook FedEx lijkt de trend te omarmen. DHL kwam daarentegen tot de conclusie dat slechts 2 tot 4 procent van de goederenstroom van Azië naar Europa geprint zou kunnen worden. Bovendien kwam de vervoerder erachter dat de geprinte producten zelden hun equivalenten konden ervaren. 

Redactie LogistiekProfs 

Gerelateerde artikelen