Bol.com heeft duizend man personeel nodig voor nieuw dc

Redactie
09 februari 2017
2 min

De gemeente Waalwijk kan rekenen op honderden extra banen door het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum van Bol.com. Binnenkort verwacht Bol.com zo’n duizend werknemers te kunnen inzetten.

Het nieuwe distributiecentrum van de etailgigant wordt in de tweede helft van 2017 in gebruik genomen. Het gebouw beslaat een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. Dat moet voorlopig voldoende ruimte bieden, maar door de groei van de afgelopen jaren verwacht Bol.com dat uitbreiding over twee of drie jaar noodzakelijk is. Om die uitbreiding te realiseren heeft de Nederlandse webwinkelgigant een optie genomen op een naastgelegen perceel van 8,3 hectare. Dit perceel biedt ruimte voor een gebouw van dezelfde grootte. Dan zou Bol.com in Waalwijk achttien hectare bezetten.

Nu in en in de toekomst trekt Bol.com daarom extra personeel aan. “Het nieuwe fulfilment center creëert in de toekomst zo’n 1000 banen voor Waalwijk en omgeving.” De webwinkelier geeft aan dat Docdata, de huidige fulfilment-partner van Bol.com, het personeel aanlevert en zal ondersteunen bij de dagelijkse leiding.  

Aanpassen infrastructuur
Er is veel te doen om het nieuwe distributiecentrum van Bol.com Eerder liet de gemeente Waalwijk weten maatregelen te treffen op de routes van en naar het distributiecentrum, om drukte in het verkeer te voorkomen. Verwacht wordt dat er per etmaal een groot aantal vrachtwagens af en aanrijden, waardoor de infrastructuur in de omgeving moet worden aangepast. Zo komen er verkeerslichten vanaf de afslag op de A59 en wordt de weg die direct naar het distributiecentrum leidt, verbreed. Deze zou nu veel te smal zijn voor de vrachtwagens naar het distributiecentrum rijden. De maatregelen kosten 2,8 miljoen euro. Na de werkzaamheden is de route geschikt voor circa 1000 verkeersbewegingen per etmaal.

Duurzaam gebouw
Vorig jaar viel het distributiecentrum al in de prijzen voor zijn duurzame ambities. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van windmolens die naast het centrum staan voor de energietoevoer. Het gebouw is verder volledig CO2-neutraal, mede bereikt door het gebruik van warmte- en koudeopslag in combinatie met warmtepompen. Opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het doorspoelen van toiletten en urinoirs. Werknemers die met een elektrische auto, scooter of fiets komen, kunnen deze opladen. Daarnaast is er ook gedacht aan dieren door de realisatie van onder andere nestkasten voor diverse vogelsoorten, verwarmde vleermuisburchten en solitaire bijenkasten.

Redactie LogistiekProfs 

Gerelateerde artikelen